BLOG

Blog: Omzet maken met een nieuwe website

We krijgen regelmatig de reactie “Met mijn nieuwe website kan ik direct geld verdienen!” Dat kán maar hangt wel af van een paar punten én of je verder wilt investeren dan alleen het laten bouwen van die website of webshop. Een nieuwe site op zich levert nooit zomaar omzet op: daar zijn wat extra stappen voor nodig. Maar eerst moet de basis kloppen.

Als je als klant al eens bij ons op kantoor bent geweest, heb je het ons vast al horen zeggen: “Een website is een onderdeel van jullie fundament online.” Het online fundament bestaat uit diverse onderdelen en we lichten die graag even toe.

Stap één is de bouwtekening

Wat een bouwtekening met het ontwikkelen van een website te maken heeft? Meer dan je denkt! We werken namelijk eerst een plan uit. Zo krijgen we antwoord op de vragen: Waarom is er een website nodig? Wat zijn de verwachtingen van de doelgroepen op de website en wat zijn de acties die bezoekers uit moeten voeren? Denk bijvoorbeeld aan informatie opzoeken, een e-book downloaden of een product aanschaffen. Dit zijn vaak onderdelen die samenhangen met een marketingplan of bedrijfsplan. Dit werken we normaal uit in een skelet zodat we vooraf weten wat er waar op de website moet komen.

Het storten van het fundament

Bij een goed doordacht plan hoort een goede inrichting. We noemen dit het skelet. Vanuit de bouwtekening kijken we ook naar de inrichting van de nieuwe website of webshop. Welke pagina’s gaan we opzetten en vullen, welke tekst is hiervoor nodig en waar moet deze komen? Hoeveel foto’s zijn er nodig en moeten die gemaakt worden of zijn er afbeeldingen beschikbaar? En natuurlijk: wat verwacht een bezoeker en hoe kunnen we mensen sturen zodat er doelen behaald kunnen worden. Bijvoorbeeld kopen. Alleen als dit allemaal doordacht is, kunnen we omzet gaan creëren met een goede website. Vanuit hier kunnen we starten met het ontwerpen en ontwikkelen van de website in een systeem zoals bijvoorbeeld WordPress of Joomla.

Het optrekken van de gevel

De indeling is bepaald, de content is verzameld of wordt gemaakt en de doelen zijn bekend. Nu gaan we met de gevel aan de slag. We starten met het ontwerpen van de website in de huisstijl van jullie organisatie en ontwerpen deze naar aanleiding van het plan met hierin de juiste content. Zo kunnen jullie meteen zien hoe de website of shop er straks uit komt te zien. Zodra jullie akkoord zijn met het ontwerpvoorstel gaan we ontwikkelen en begint de bouw van jullie nieuwe site.

De infrastructuur

Zodra de website is ontworpen en gebouwd, zijn er een aantal belangrijke dingen nodig voordat je website bezoekers kan gaan trekken. Het fundament is gelegd, de gevel is opgetrokken, de boel is ingericht en klaar om te gaan draaien. Maar… eerst moeten we nog elektra aanleggen, riolering aansluiten en wegen leggen. Iedere leiding is een andere manier om mensen naar de website te krijgen. Want een website op zich is geen inkomstenbron zonder de juiste aansluitingen. De wegen brengen bezoekers naar jouw site. Denk aan zoekmachine optimalisatie voor Google. Ook is er elektra nodig. Denk aan advertenties via Google Ads of Facebook Ads die bezoekers naar de website trekken.  Ook leggen we de waterleiding aan. Denk aan een digitale nieuwsbrief naar klanten en relaties. Ook komt er een mooi fietspad: dit is het inzetten van sociale media. Afhankelijk van de doelen en wensen gaan we aan de slag met diverse mogelijkheden om bezoekers naar de website te trekken. Dit moet natuurlijk passen bij jullie mogelijkheden en budget.

Je kunt zo ver gaan om een radioreclame te laten draaien op de diverse zenders, klanten een direct mailing te sturen of gewoon te adverteren via diverse kanalen. Alleen op die manier krijg je nieuwe bezoekers naar de website en kan jouw website écht omzet gaan creëren.

Vragen jullie je dus af waarom de website niet direct omzet oplevert? Mogelijk vind je het antwoord in deze punten. Natuurlijk kunnen we ook helpen! Hulp nodig? We regelen alles in het traject: van ontwerpen, ontwikkelen en het verzorgen van advertenties en sociale mediaVragen? Stel ze gerust. We helpen graag!

Foto_StormHeerink_Vakidioot_imStorm

GESCHREVEN DOOR:

Storm Heerink

Met regelmaat delen we 15 jaar aan vakkennis door te bloggen over diverse onderwerpen. Denk aan tips voor goede bedrijfsnamen, over jullie nieuwe huisstijl, waar je rekening mee moet houden als je omzet wilt maken met een website of diensten die we aanbieden. 

Overtuigd en benieuwd hoe we jullie kunnen ondersteunen? Klik op onderstaande knop om direct een afspraak in te plannen. Of lees meer over de windrichtingen die we voor jullie organisatie in kunnen zetten.

Website ontwikkeling

Onze werkwijze is in de jaren geperfectioneerd en zorgt voor doeltreffende en creatieve websites. Gebruiksvriendelijk en herkenbaar

Website ontwikkeling

Van prototype tot content en ontwikkeling. We bouwen jullie website geheel op maat.
Plan een intake

Creatieve campagnes

Creatieve campagnes om producten en merken zichtbaar te maken. We bedenken de concepten, verzorgen het ontwerp en de realisatie.

Creatieve campagnes

Meer aandacht voor je merk, personeel werven, producten verkopen of meer bezoekers naar jouw site. We zorgen dat alles op rolletjes loopt.
Plan een intake

Social media management

We beheren de sociale media van diverse organisaties en zorgen hierbij voor leuke en toepasselijke berichten, klantenservice en professionaliteit.

Social media management

We bepalen de doelen, de uitstraling en insteek van jullie sociale media en zorgen voor actuele content en koppelen alle kanalen zoals website of shop.
Plan een intake

IN WELKE WINDRICHTING VALLEN JULLIE

Zo geeft i'm Storm marketing en reclame vorm.

Een greep uit ons klantenbestand